В крайбрежния град Ел Амра в Тунис, африкански мигранти молят да бъдат

...
В крайбрежния град Ел Амра в Тунис, африкански мигранти молят да бъдат
Коментари Харесай

Хиляди в Тунис протестират срещу миграцията в страната

В крайбрежния град Ел Амра в Тунис, африкански мигранти молят да бъдат пуснати, с цел да стигнат до Европа. А напрежението в страната пораства поради метода, по който държавното управление се оправя с настоящата криза.
Тук няма работа. Не е елементарно да се откри нещо за ястие. Единственото, което желаеме, е да ни пуснат и да си тръгнем. 
Дефао, мигрант от Мали

Този мигрант от Буркина Фасо търси безвредно прекосяване и не желае да остава в Тунис.
В нашите страни има война и ние сме тук единствено с цел да преминем и да спасим фамилиите си. Не сме създали нищо неприятно, желаеме единствено да преминем. 
Зиле Иноза, мигрант от Буркина Фасо

Крайната спирка за доста хора, които мечтаят за по-добър живот е Европа или някои огромни градове в Тунис като Ел Амра и Джебениана. Органите на реда разшириха наличието си в двата аграрни града, където към 83 000 тунизийци живеят измежду възходящия брой мигранти. Този уикенд стотици граждани излязоха по улиците на Джебениана с искане държавното управление да изгони мигрантите. Протестиращите настояват, че страната им не е поела старания да попречи на мигрантите да доближат до Европейски Съюз.

Тунис подписа пакт за битка с миграцията с 27-те страни от блока, с цел да охранява по-добре морската си граница и да получи помощ от над 1 милиарда евро. Президентът Каис Саид зае твърда позиция против мигрантите, обвинявайки ги, че внасят принуждение и престъпност в страната. Бреговата охрана на страната заяви, че тази година е предотвратила повече от 21 000 опита за преминаване по суша или море. През първите четири месеца на 2024 година по-малко от 8000 души са пътували сполучливо с лодки от Тунис до Италия, което е три пъти по-малко спрямо 2023 година, по данни на организацията на Организация на обединените нации за бежанците. Тунизийският офис на Международната организация по миграция съобщи, че към 7000 мигранти живеят наоколо до Джебениана и Ел Амра. Според жителите на двата града, броят им може да е доста по-голям. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР